Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с топлото на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При 147 независимо в каква позиция на духалките съм изгасил колата, като я пусна сутринта (Ауто) тя започва винаги да духа на позици я "прозорци"...След като стрелката мине 50 градуса , автоматично започва да духа на позиция "крака"....И в зависимост от продължителността на каране започва да мени прозорци + крака, крака + център....

При мен за около 3мин започва да духа топлото (говорим за рано сутрин, след като колата е седяла на студа цяла нощ).
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Явно при 147 е по-различно управлението. И моята отлепя от 50градуса за 3-4мин. Ще взема един друг модул за управление на климатроника(или казано иначе блока с врътките) за да видя дали ще има промяна.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 / 2.4JTD / '99 / 100kW + чип мунинг

Comment

При мен проблема беше, че духаше само топло и двигателя не можеше да достигне работна температура. В купето обаче, ставаше "баня".
        Беше повредено моторчето на клапата за регулиране на темпераратурата в купето. Струва 250 лв.
        Другия вариант за ремонт е да се проверят електронните елементи на платката на моторчето (ако проблема не е със зъбните предавки). На платката има един операционен усилвател L2722. Струва 0,75 лв. и може да се смени. Новите платки са с послоен монтаж, но оригиналните са ремонтопригодни.

Comment

Относно показването на температурата на двигателя не е от термостата.Има си датчик , който се намира на термостата. Аз го имах същия проблем,но смених термостата(беше постоянно отворен) и двата датчика на него.Другият датчик е за студен старт(беше ми изписан като грешка на компа). След това упражнение я включих на комп и показваше доста точно с разлика от 1-2 градуса.
          АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
          http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Не вярвам да има такова понятие при JTD - датчик за студен старт.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

така пишеше на компа с грешките
              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Working...
              X